web analytics
Uncategorized

Gradovi u Kaliforniji tuže državnu pravila isporuke marihuane

FAJL – u ovoj Jan. 6, 2018, Arhivski snimak, koji se nalazi u prodavnici neposredno pre prvog dana rekreativne prodaje marihuane u San Francisku. Kalifornija je na sudu u četvrtak, Aug. 6, 2020, protiv nekih sopstvenih gradova koji žele da ponište vladu, što je omogućilo da se vrati kuća marihuane, čak i u zajednice koje su zabranile komercijalnu pot prodaju. (AP Photo/Noah Berger, fajl)

FRESNO, Calif. (AP) – Kalifornija je u četvrtak u sudskom sudu protiv nekih njenih gradova, koji žele da ponište vladu, omogućavajući da se državna isporuka vrati u kuću, čak i u zajednice koje su zabranile prodaju komercijalnih trava.

Kada je u pitanju potencijalni korak nazad za najmanje neke gradove, sudija je na stranu države na ispitu, na pitanje da li neke zajednice imaju za cilj da donesu pravnu akciju, jer nemaju lokalni broj u tom sukobu sa državnom Uredbom.

Bez toga, "ne postoji spor", napisao je u Roling-u jedan sudija višeg suda, Rozmeri Mekguire.

Spor između države i 25 lokalnih samouprava postavlja jedno pitanje u pravnoj ekonomiji marihuane: ko je glavni, državna birokratija koja nadgleda tržište ili lokalne vlade gde može da se poveća i proda?

Lokalne vlade — Beverly Hills, obala Santa Kruz, i još 22 grada, podneli su tužbu u aprilu 2019, tražeći od suda da neponištava pravilo za kućnu dostavu koje "dozvoljava komercijalnim kanabisa da isporuke bilo kojoj fizičkoj adresi u državi".

Gradovi u Kaliforniji i šefovi policije imali su mogućnost da se u neodređenom kućnom isporukama stvori haotično tržište, uz istovremenu uštedu lokalnih kontrola, koje su garantovane 2016 zakona, koje je široko legalizovana prodaja marihuane u državama.

Kompanije marihuane i potrošači su se zalagale za kućnu isporuku jer su zvali kanabis "dezerts". Stanovnici tih zakona efektivno su presečen iz zakonskih kupovina marihuane.

Da pročita ostatak ovog članka od strane Michaela R. krv na pridruženim novinskim vestima (AP)

About the author

Marzena Bonar

Marzena Bonar

Marzena's passion for writing impressed all of us and now she dedicates her time for writing beautiful researched articles related to the hemp industry around the globe.

Marzena gratuated the University of Economics in Katowice.

She can be reached out at: Marzena.Bonar@hempstashnews.com

Add Comment

Click here to post a comment